Стандарти НАТО: Завершилася підготовка першої групи українських мобілізованих данськими інструкторами

У Великобританії завершилося навчання першої групи українських новобранців під керівництвом датських інструкторів. Про це у середу, 16 листопада, повідомив Генштаб ЗСУ.

"Навчання першого, під керівництвом данських інструкторів, набору українських новобранців у Великій Британії, де їх навчали військовій майстерності протягом п'яти тижнів, завершено", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що підготовлені військові вже повернулися до України. Їхнє навчання тривало з початку жовтня.

За словами голови оперативного штабу Командування оборони Збройних сил Данії генерал-майора Майкла Гільдгаарда, підготовка українських солдатів датськими інструктурами є свідченням єдності західних країн у своїй підтримці України.

Як зауважив начальник відділу забезпечення підготовки ЗС Данії Майкл, "крива навчання для українців була крутою і після п'яти тижнів підготовки українці пройшли шлях від новобранців до солдатів і досягли справді добрих результатів". Він додав, що "протягом усього навчального курсу українці мали дуже високий моральний дух і були дуже мотивовані засвоювати навчання, яке їм запропонували наші інструктори".
Повідомляється, що українські новобранці у польових умовах пройшли навчання поводженню зі зброєю та надання першої медичної допомоги, бою в обороні, а також пройшли курси за законами війни.
У Генштабі ЗСУ наголосили, що українські військові з різних верств населення. Деякі мають військовий досвід і навіть досвід бойових дій, інші прийшли безпосередньо з громадянською освітою та без будь-якого досвіду військової служби.
"Це справді завдання, яке має сенс для всіх, хоча для мене та інших інструкторів було почесним завданням вивчати українських солдатів", - зазначив керівник данської групи інструкторів майор Франц.
За даними Генштабу, у 2023 році ЗС Данії розраховують взяти участь у навчанні чергового набору українських призовників.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...