Стане компактнішою: Експерт з авіації розповів нові цікаві деталі про оновлену українську ракету "Нептун"

Українська протикорабельна крилата ракета "Нептун" могла стати сухопутною - в ній докорінно змінили систему наведення. Про це розповів експерт з авіації, провідний науковий співробітник Національного авіаційного університету Валерій Романенко в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

З посиланням на неназваного представника Міноборони України він повідомляє, що саме цієї ракетою, яка отримала модифікації, уражений російській ЗРК С-400 "Тріумф" біля мису Тарханкут 23 серпня.

"Він навів деякі неофіційні дані: дальність ракети "Нептун" вдалося підвищити з 300 км до 400 км. Вагу бойової частини значною мірою підвищили зі 150 до 350 кг", - пояснив Романенко.

За його словами, система "Нептун" стане компактнішою. "Пускова установка не змінилася. Було оголошено, що вона залишилася контейнерною. Оскільки буде змінена система управління ракетою, то не потрібен буде радар управління. Тобто сама система стане компактнішою. Досить буде перекидати саму установку - і ракета зможе виконувати автономний програмований політ. Програмування буде здійснюватися на землі", - додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...