Стане спусковим гачком: Російський публіцист передрік Путіну конфлікт з генералами через невдачі в Україні

Через невдачі в Україні зріє конфлікт між президентом РФ Путіним і російськими генералами. Про це заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону. За його словами, зараз в РФ немає ніякого суспільства і політичного класу, зате є бункер, де розгортаються всі політичні бурі, передають Патріоти України.

"Найближча аналогія для України - Англія 1940 року, а для Росії - це Німеччина. Те ж саме було в гітлерівській Німеччині - там не було ні партій, ні суспільства, ні опору. Боротьба між фюрером і генералітетом йшла весь час. Вона просто запрограмована цією системою. Тим більше, у разі військових невдач негайно ця боротьба виникає", - сказав Піонтковський.

На його думку, поразка Росії під Києвом стала "спусковим гачком" у протистоянні між Путіним і військовими. Він також нагадав про заяву начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-полковника Сергія Рудського. Раніше той повідомив, що головною метою армії РФ є "повне звільнення Донбасу". Цю заяву публіцист назвав "першими гуркотами грому".

На його думку, ще чіткіше позицію військових сформулював один з учасників переговорної групи, заступник міністра оборони РФ генерал-полковник Олександр Фомін, який говорив про зміну мети війни "навіть більш рішуче".

Загострення конфлікту Путіна з генералами може відбутися після невдалих спроб захоплення Харкова, додає публіцист. Битву за Донбас він називає вирішальною для РФ.

"Провал наступу, я переконаний, призведе до вибуху між генералітетом і Путіним. І який би не був результат перестрілки між ними, він різко послабить Росію і призведе її до поразки", - прогнозує Піонтковський.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...