Становить загрозу нацбезпеці: З Естонії видворили предстоятеля місцевої помісної філії Московського патріархату, який не засудив "спецоперацію" РФ в Україні

Рашискі пабліки во всю істерять про чергових "фашистів", і що "можєм павтаріть"

Митрополит Євгеній... чемодан, вокзал, россия...

Предстоятель Естонської православної церкви Московського патріархату митрополит Таллінський та всієї Естонії Євген (Валерій Решетніков) 6 лютого повернувся до Росії у зв'язку з відмовою влади Єстонії продовжити йому дозвіл на проживання. Про це повідомили росЗМІ.

За словами керівника бюро прикордонної охорони Пих'яської префектури Індрека Ару, чиновники департаменту напередодні зустрілися з громадянином Росії Валерієм Решетниковим і повідомили йому, що його тимчасовий дозвіл на проживання не продовжено.

Раніше Департамент поліції та прикордонної охорони оголосив, що не продовжуватиме посвідку на проживання предстоятелю ЕПЦ МП і що він має залишити Естонію до 6 лютого.

За даними Департаменту, митрополит становить загрозу безпеці. За словами представників влади, він не засудив спецоперацію РФ в Україні. Його позбавили також права на 90 днів, які покладаються згідно із законом на оскарження та перебування у країні після закінчення дії посвідки на проживання.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що "це рішення пов'язане з конкретною людиною, з конкретною діяльністю конкретної людини в Естонії і не пов'язане з церквою".

Як відомо, митрополита Євгена було обрано предстоятелем Естонської православної церкви Московського Патріархату 29 травня 2018 року. З того часу йому двічі продовжували вид на проживання. Термін дії цього виду завершується 6 лютого.

Також повідомлялося, що Латвія депортує щонайменше 1213 громадян Росії, які не виконали вимоги норм імміграційного закону і не запросили посвідку на проживання в країні.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...