"Стануть як зайчики": Арестович спрогнозував, коли почнуться справжні переговори про завершення війни

Найближчим часом російські окупанти спробують перекинути свої резерви на ті напрямки, де у них намітився успіх. Зокрема, це район проведення операції об'єднаних сил на Донбасі, під Маріуполь, в Харківську та Київську області. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович під час телемарафону, передають Патріоти України.

"Буде ще одна спроба наступати, зараз вони на паузі, під Києвом практично розгромлені, намагаються тикатися невеликими підрозділами, але ми їх знищуємо. Вони спробують кинути резерви на ті напрямки, на яких у них намітився успіх. Це, безумовно, зона ООС, під Маріуполь, Харківська область, може Київська область", - сказав Арестович.

За його прогнозом, резерви окупантів поляжуть упродовж 10 днів. "Оскільки вони безглузді та все зроблять не так, як потрібно, то і ці резерви поляжуть. Але це може зайняти ще 10 днів або тиждень з початку, як їх введуть в бій. Я даю ще два або три з половиною тижні їхніх спроб через паузу активно наступати, після цього вони стануть як зайчики, тому що воювати нічим взагалі", - заявив Арестович.

Радник глави Офісу президента припустив, що після наступної спроби російські окупанти можуть почати справжні переговори щодо припинення війни.

"І після цієї спроби, вона буде набагато легше, ніж була, тоді настане час позиційної війни. В обороні вони стануть, ми будемо знати, де вони. І зможемо добити їх ракетними ударами, партизанами, ССО, силами місцевого населення. Для нас вигідніша наступна фаза, і тоді вони підуть на справжні переговори, а не безглузді ультиматуми", - сказав Арестович.

Ситуація погіршилась: Україна вже втратила більше територій, ніж повернула під час контрнаступу, - WP

субота, 18 травень 2024, 11:32

Російська армія тисне на Сили оборони України на великій території.Як пише The Washington Post, Росія завдає ударів по українських позиціях уздовж майже 1000-кілометрової лінії фронту, посилюючи свої позиції в той час, коли Сили оборони України все ще...

Удар під дих: Російський Туапсинський нафтопереробний завод зупинився після атаки безпілотників

субота, 18 травень 2024, 9:55

Пожежа, спричинена атакою українського безпілотника на російський Туапсинський нафтопереробний завод на узбережжі Чорного моря, призвела до екстреної зупинки заводу. Але є можливість досить швидко його перезапустити, пише Reuters з посиланням на два д...