Стануть на захист неба: У ЗСУ повідомили, скільки часу знадобиться на опанування систем ППО Patriot

Українським військовим під силу за кілька місяці опанувати американські системи ППО Patriot. Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 22 грудня, передають Патріоти України.

"В умовах мирного часу - це певний процес, наші партнери ставляться до цього дуже серйозно, все має відбуватися чітко за правилами. Але на сьогоднішній день, в умовах, в яких опинилася Україна, я думаю, буде прискорено процес, можливо, до кількох місяців", - пояснив він.

Ігнат додав, що є приклад з Iris-T та NASAMS - навчання на яких для українськиї зенітних ракетних фахівців, які поїхали за кордон, тривало всього кілька тижнів.

"Вони приїхали, опанували ці комплекси й успішно виконують завдання в Україні. Ми бачимо, що є в них чимало успіхів: збитих російських і ракет, і "Шахедів"", - розповів Ігнат.

У свою чергу, міністр оборони Олексій Резніков у телефонній розмові з американським колегою Ллойдом Остіном запевнив, що українці швидко опанують Patriot.

"Вдячний за черговий пакет допомоги в галузі безпеки, особливо за нові можливості для захисту нашого неба від жорстоких атак Росії. Українські ПАТРІОТичні солдати швидко освоять ці системи. Вони доводили свої вміння багато разів", - написав Резніков у "Твіттері".

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Попереду важкі бої: На Харківщині окупанти розширили зону бойових дій майже на 70 км, - Сирський

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:19

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що на півночі Харківської області російські загарбники розширили зону бойових дій майже на 70 км, передають Патріоти України. Як повідомив Сирський у Telegram, у зв’язку з ускладнення...