Стара коняка влаштувала цирк: Лавров у Скоп'є нахамив журналістам та знову припустив розвал ОБСЄ

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров на пресконференції у Скоп’є розповів про "свободу преси" у Росії, натякнув, що функціонування ОБСЄ тепер не має сенсу та відповів у хамській манері на уточнююче запитання журналістки "Німецької хвилі", передають Патріоти України.

Деталі: Лавров в черговий раз повідомив, що він тепер не зацікавлений у боротьбі за збереження ОБСЄ. "Головне відчуття – байдужість. Мені, наприклад, байдуже, що відбуватиметься з цією організацією", - цитує Лаврова кореспондент "Європейської правди".

На уточнююче запитання журналістки "Німецької хвилі" про те, чи означають ці слова можливість виходу Росія з ОБСЄ, Лавров перейшов на хамство.

"Я не знаю, де ви отримували освіту журналіста", – коротко сказав він і звинуватив журналістку в тому, що вона перекручує слова.

На її зустрічну репліку про те, що це неправда, і вона спитала про плани РФ, Лавров відповів: "Я знаю, що у вас у Німеччині прийнято розжовувати все журналістам, у нас лишають місце для інтерпретацій".

Лавров заявив про високу імовірність розвалу ОБСЄ. Коментуючи свої нещодавні слова про те, що зараз шанси на збереження ОБСЄ є дуже низькими, він заявив, що після зустрічі у Скоп’є шанси на розпад організації додатково погіршилися. "Шанси збільшилися, але не на збереження організації", – сказав він.

Речниця МЗС Марія Захарова, коментуючи запитання "Німецької хвилі", заявила також, що "в Росії, на відміну від Німеччини, є свобода слова". Доказом цього вона вважає "відповідь" Лаврова на запитання від німецького медіа.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...