​Стара московська "консерва" розхвилювалась: 77-річного президента Земана госпіталізували після програшу провладної партії та вильоту комуністів на виборах у Чехії

Президента Чехії Мілоша Земана в черговий раз госпіталізували. Його доправили в Центральний військовий госпіталь у Празі. Незадовго до цього він провів зустріч з прем'єром Андрієм Бабішем, партія якого програла на парламентських виборах, повідомляють Патріоти України з посиланням на IDNES.

Рішення про госпіталізацію президента Чехії Мілоша Земана було ухвалене за рекомендацією його особистого лікаря Мирослава Заворала. Наразі чеський президент перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

За словами лікаря, Земана було доставлено до реанімації з хронічним захворюванням.

Стан здоров'я 77-річного Земана опинився в центрі уваги, оскільки йому ще належить зіграти ключову роль в процесі міжпартійних переговорів і формування нового уряду за підсумками виборів до парламенту 8-9 жовтня.

У голосуванні перемогла коаліція ліберальних партій (Spolu, партія піратів і STAN), яка отримає 108 голосів у парламенті з 200 місць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правляча партія Чехії втратила лідерство за підсумками виборів.

Національний центр боротьби з організованою злочинністю, що входить до структури поліції Чехії, почав розслідування проти прем'єр-міністра країни Андрія Бабіша після витоку даних Pandora Papers, де було виявлено, що прем'єр придбав через офшорну компанію замок у Франції.Чеські опозиційні партії, які за підсумками виборів можуть сформувати кабінет, критично ставляться до політики Кремля, їхні лідери критикували кабінет Бабіша за недостатньо, на їхню думку, послідовну політику з питання про захист прав людини в Росії.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...