Стара техніка "друзів Путіна" виходить із ладу? Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку

Вертоліт з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі здійснив жорстку посадку, повідомило в неділю іранське державне телебачення та додало, що рятувальні бригади вже виїхали на місце події, пише Reuters. Своєю чергою іранські ЗМІ надали неточні дані щодо інциденту, зазначають Патріоти України.

За інформацією Tasnim News Agency, гелікоптер з іранським президентом зазнав інциденту на сході Азербайджану. Проте деякі з супроводжуючих Раїсі змогли зв'язатися з центральним штабом, тому, швидше за все, такий випадок обійшовся без жертв. "У цій колоні було три вертольоти, два з яких перевозили міністрів і чиновників, і вони благополучно прибули до місця призначення", - додали у повідомленні.

У abc news додали, що разом з президентом подорожували міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амірабдоллахян, губернатор провінції Східний Азербайджан та інші офіційні особи. Один з представників місцевої влади використав слово "катастрофа", коли описував подію, проте для іранської газети він заявив, сам ще не дістався до місця події.

"Державне телебачення повідомило, що рятувальники намагалися дістатися до місця катастрофи, але їм завадили погані погодні умови. Повідомлялося про сильний дощ і туман, який супроводжувався сильним вітром. Агентство IRNA назвало місце події "лісом"", - зауважили у матеріалі.

У виданні підкреслили, що Іран використовує різноманітні гелікоптери, проте міжнародні санкції ускладнюють отримання запчастин для них. Також його військовий повітряний флот значною мірою сформовано ще до Ісламської революції 1979 року.

Агентство Mehr пізніше повідомило, що з президентом Ірану Раїсі все добре, він наразі їде автомобілем у складі кортежу до Тебрізу.

Росіяни вирішили відправляти дітей відпочивати в КНДР, бо там "хороші умови"

понеділок, 1 липень 2024, 8:49

Цього року російські діти вирушать на літній "відпочинок" у КНДР у так званий "аналог "Артека"". Про це повідомляє російське пропагандистське агентство "РИА Новости" з посиланням на голову правління "Движения первых" Григорія Гурова, передають Патріоти...

"Україна буде змушена шукати альтернативний шлях": Якщо в найближчі рік-два не буде запрошення в НАТО, ця можливість закриється назавжди, - Чалий

понеділок, 1 липень 2024, 8:30

Голова правління Українського кризового медіацентру, надзвичайний і повноважний посол України у США у 2015−2019 роках Валерій Чалий в інтерв'ю Radio NV висловив переконання, що якщо Україна не отримає запрошення в НАТО у найближчий рік чи два, можливіс...