"Старобільськ" провів стрільби з 25-мм установки

Патрульний катер «Старобільськ» (Р191) типу «Island» провів стрільби з раніше встановленої 25-мм корабельної артилерійської установки.

«Старобільськ» провів стрільби з 25-мм установки

Стрільби відбулися в ході виконання навчально-бойових завдань у Чорному морі патрульними катерами «Слов’янськ» (P190) та «Старобільськ» (Р191), а також розвідувального корабля «Переяслав» (А512).

За легендою навчань екіпаж вів бій одиночного катера з кораблем умовного противника, здійснював прикриття висадки морського десанту та придушення нападу механізованого підрозділу ворога.

У взаємодії з підрозділами морської авіації, екіпаж катеру також відпрацював відбиття повітряного нападу противника і вправлявся у веденні вогню по повітряним мішеням.


Катер «Старобільськ» (Р191). Кадр з відео МО Бриз

Катер Слов’янськ» (P190). Кадр з відео МО Бриз

Розвідувальний корабель «Перея́слав» (А512). Кадр з відео МО Бриз

Екіпаж катеру відбивав умовну атаку ворожих водолазів і диверсантів, залучивши до роботи швидкісний бортовий катер «Willard».

По закінченню навчально-бойових вправ українські моряки отримали завдання на супроводження українського розвідувального корабля «Переяслав».

Нагадаємо, що на два переданих від США патрульних катери «Старобільськ» та «Слов’янськ» типу Island були встановлені стволи та автомати з 25-мм спареної корабельної артилерійської установки 2М-3М.

Самі ж катери були отримані Військово-Морськими Силами Збройних Сил України в рамках міжнародної військово-технічної допомоги від Сполучених Штатів Америки та були доставлені в Україну восени минулого року.

Відео з навчань під час стрільб:


Довідка:

2М-3М є засобом самоооборони кораблі та може бути використаних для знищення цілей на відстані до 3 000 метрів.

Тактико-технічні характеристика автоматів:

Калібр: 25 мм
Довжина ствола: 2000 мм
Довжина автомату: 2810 мм
Маса снаряду: 672 грами
Початкова швидкість польоту снаряду: 890 м/с
Швидкострільність: близько 300 м/с
Вага автомату: 101 кг

25-мм спарена артилерійська установка 2М-3М стоїть на озброєнні єдиного у складі ВМС ЗС України рейдового тральщика «Генічеськ», також у складі Морської охорони є три катери проєкту 1204 «Джміль», що теж ними озброєні:

  • «Лубни» (BG-81)
  • «Ніжин» (BG-83)
  • «Ізмаїл» (BG-84)

Минулого року всі вони пройшли докові ремонти на підприємстві ТОВ «Дунайсудосервіс».


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...