Староста села на Харківщині співпрацював із окупантами (фото)

До суду направили обвинувальний акт щодо старости села в Куп'янському районі, який співпрацював із російськими окупантами. Колаборанта судитимуть у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

"Староста одного з сіл Куп'янського району пішов на співпрацю з російськими загарбниками та встиг побудувати собі "кар'єру", — розповіли в прокуратурі.

Як установили слідчі, у квітні 2022 року окупанти "перепризначили" старосту — він став так званим "исполняющим обязанности помощника начальника Кондрашевского териториального отдела ВГА Купянского района Харьковской области".

Обвинувальний акт щодо старости склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п'яти до десяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...