Старий мотлох Путіна: ЗСУ вперше знищили танк Т-62, який модернізували росіяни

Українські військовослужбовці продовжують утилізувати техніку російських окупантів. Так, в Україні вперше знищили російський танк Т-62 зразка 2022 року. Про це повідомляє нідерландський OSINT-проект Oryx, передають Патріоти України.

Де саме ЗСУ розгромили ворожу техніку поки невідомо. Танки Т-62 були поставлені на озброєння ще приблизно 60 років тому. Минулоріч росіяни вперше заявили про плани модернізувати цю модель танка. Тоді заявлялося про плани осучаснити 800 одиниць Т-62 протягом трьох років. Модернізований Т-62, як повідомляли експерти, вже був помічений на фронті. Відомо, що його «особливістю» став тепловізійний приціл, в який було вбудовано далекомір.

Зауважимо, тоді як західні союзники постачають Україні важке сучасне артилерійське озброєння, підрозділи агресора, що окупували південь нашої країни, доукомплектовуються старими танками Т-62, виробництво яких згорнуте ще 1975 року. Той факт, що ці танки, які працювали мобільними дотами ще в Афганістані, зараз знаходяться на лінії фронту, означає лише одне – ворог має намір закріплюватись на захоплених територіях та готуватися до оборони – останній бій для Т-62: навіщо Путін жене старі танки в Україну.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...