​Старий опустився до вивертання "брудної білизни": Патріарх Філарет заявив, що митрополит Епіфаній незаконний син його покійного сподвижника

Такі пересуди не лічать і простому грішнику, не кажучи вже про "святішого" патріарха

Митрополит Даниїл (Чокалюк)Все ще почесний патріарх Православної Церкви України, бунтівний Філарет заявив, що митрополит Єпіфаній, з яким він конфліктує, це незаконний син покійного митрополита УПЦ-КП Даниїла (Чокалюка). Про це 90-річний архієрей заявив в інтерв'ю Comments.ua, зазначають Патріоти України.

"До мене він ніякого відношення не має. Він є родичем покійного Митрополита Данила Чокалюк. Єпіфаній є незаконним сином Данила і вихований Єпіфаній був в родині Чокалюків. Докази цього вже є. Раніше були чутки, а тепер ми маємо докази, що це незаконний син Митрополита Данила," - заявив Філарет, відповідаючи на питання про те, чи пов'язують родинні зв'язки його і Єпіфанія.
Також старий бунтар пояснив, як впав вибір на Єпіфанія як глава ПЦУ.

"Ніхто його не нав'язував, я його запропонував президенту, коли йшла підготовка до об'єднавчого Собору 15 грудня 2018 року. Але була умова, що Єпіфаній стане предстоятелем, а фактично керувати церквою в Україні буде Патріарх Філарет. А митрополит Єпіфаній представлятиме українську церкву ззовні - в православному світі. Це була моя домовленість з президентом і з Єпіфаній. Ми не підписували жодного угоди, вірили на слово, але виявилося, що на слово вірити не можна", - сказав почесний патріарх.

Архієрей Української Православної Церкви Київського патріархату (УПЦ КП) митрополит Рівненський і Острозький Даниїл (Чокалюк) помер в 2005 році, на 47-му році життя. Він був одним з найближчих співробітників Патріарха Філарета і наймолодшим митрополитом УПЦ КП. Одним з головних учасників переговорного процесу з визнання Української Православної Церкви Київського Патріархату світовою Православною спільнотою, ректором Київської Духовної Академії, першим намісником відродженого Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.
Даниїл (Чокалюк) і майбутній митрополит Епіфаній (в миру Думенко Сергій Петрович)

Протягом 2003-05 років посаду особистого секретаря митрополита Рівненського і Острозького Даниїла та секретаря-референта Рівненського єпархіального управління обіймав майбутній предстоятель ПЦУ.

Макрон зробив несподівану заяву про війну з Росією після зустрічі з Сі Цзіньпіном

понеділок, 6 травень 2024, 21:17

Президент Еммануель Макрон заявив, що Франція не воює з Росією. Про це він сказав на спільному брифінгу з главою Китаю Сі Цзіньпіном у Парижі, передають Патріоти України. Макрон наголосив, що Франції немає прагнень воювати з народом Росії. Також він до...

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...