"Стаття була на історичну тему": У журналі Колумбійського університету Одесу назвали російським містом

У випуску журналу Інституту Гаррімана українське місто Одеса було презентоване, як російське. Помилка дуже обурила українців, але в установі вже пояснили таку тезу. Таку обурливу помилку побачив постійний представник України в Організації Об'єднаних Націй Сергій Кислиця. Він вже написав звернення до президента Колумбійського університету, передають Патріоти України.

"Проблема полягає в тому, що Росія не шкодує грошей та ресурсів, щоб інфільтруватися в усі академічні, наукові, дослідницькі установи у США та інших країнах світу. Це для того, щоб насаджувати свій наратив", – запевнив Кислиця.

Стаття, у якій зазначилась така теза, історична. Директор Інституту Гаррімана Александр Кулі запевнив, що вони не мали наміру робити будь-які натяки на те, що Одеса була російським містом.

Помилку вже виправили. Аби повністю вичерпати інцидент, в Інституті Гаррімана планують провести окремий захід, присвячений Одесі, її культурі та історії.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...