Став "лігвом" для агентів РФ: Кілери, які вбили російського пілота-перебіжчика Кузьмінова, отримали гонорар від росіян у Відні

Відень (столиця Австрії) став новим "лігвом" російських шпигунів у Європі. Зокрема, агенти РФ у цьому європейському місті можуть бути причетні до відстеження постачання західної зброї в Україну з Польщі та операції з убивства російського військового пілота Максима Кузьмінова в Іспанії, передають Патріоти України.

Про це пише The Wall Street Journal. Як кажуть співробітники західних служб безпеки, кілери, які спочатку вистрілили в пілота, а потім переїхали його машиною, отримали оплату готівкою, наданою російськими держслужбовцями у Відні.

У статті також зазначається, що країна-агресор Росія відправляє великі обсяги готівки в інші країни, зокрема в Литву, використовуючи автомобільний транспорт. Російські дипломати на території Австрії переправляють гроші всією Європою, часто використовуючи для цього дипломатичну пошту, адже поліція не може її перевірити.

У WSJ нагадали, що Австрія є нейтральною державою і не входить у військові союзи. Шпигунство на території країни є законним, якщо не спрямоване проти самої Австрії.

Після 24 лютого 20222 року з Євросоюзу вислали 600 шпигунів, які видавали себе за дипломатів РФ. Водночас кількість російських держслужбовців в Австрії за останні два роки зросла з 300-400 до більш ніж 500 осіб. При цьому більш ніж половина – це "дипломати й адміністратори". В австрійській розвідці вважають, що до половини з них є шпигунами країни-агресора.

Таким чином Відень перетворився на базу для російських таємних операцій, зокрема фінансування та логістичної підтримки вбивств, диверсій і вербування в усій Європі, а також промислового шпигунства та операцій зі здійснення впливу.

Російські дипломати і допоміжний персонал живуть у більш ніж 40 об'єктах нерухомості у Відні, якими володіє Москва або люди й компанії, пов’язані з нею. На дахах об'єктів росіяни встановили обладнання для спостереження, зокрема стеження за супутниковими телекомунікаціями.

“Ми думали, що зараз усе відіб’єм назад і все": Командир ЗСУ розповів, що буде, якщо війну в Україні заморозять

вівторок, 2 липень 2024, 9:24

Якщо війну Росії проти України “заморозити” сьогодні, то російська армія через кілька років повернеться, і ми перекладемо це на спини наших дітей. Про це в коментарі військовій кореспондентці ТСН Юлії Кирієнко сказав Володимир Собіпан, командир першого...

Замовником називають президента Токаєва: Важкопоранений у Києві казахський опозиціонер помер не зважаючи на зусилля лікарів

вівторок, 2 липень 2024, 9:05

Дружина казахського журналіста Айдоса Садикова, на якого вчинили замах 18 червня у Києві, Наталія повідомила, що її чоловік помер вночі 2 липня та вчергове звинуватила у його смерті президента Казахстану. . "Айдос Садиков пішов від нас сьогодні о 3:00...