Ставка на 300 тис. осіб: РосЗМІ повідомили, що міноборони РФ планує масовий набір в армію для повторного наступу на Харків

Міноборони країни-агресора РФ планує найближчим часом скерувати на війну проти України ще щонайменше 300 тис. осіб. Про це 22 березня написала "Верстка" з посиланням на чотири джерела в адміністрації російського президента й регіональних урядів, а також високопоставленого співробітника міноборони РФ, передають Патріоти України.

Зазначають, що насамперед російська влада сконцентрує увагу на резервістах, а також на громадянах, які перебувають у запасі.

Також, за даними "Верстки", на війну спробують скерувати строковиків, у яких спливає строк служби, котрих "уламуватимуть усіма способами" на підписання контракту.

Як зауважило видання, це пов'язано з тим, що темпи набору добровольців для війни в Україні значно знизилися. За словами одного зі співробітників пункту найму контрактників, із жовтня минулого року вони впали приблизно у 20 разів.

Але, як пише "Верстка", одним призовом резервістів і колишніх строковиків можуть не обмежитися. За інформацією ЗМІ, у Москві оборонні підприємства й бюджетні організації почали активно оформлювати броні для співробітників.

Окрім того, у військкоматах відновлюють роботу групи юристів і психологів, яких залучали до мобілізації восени 2022 року. Офіційно все це роблять у межах підготовки до планового весняного призову, проте джерела "Верстки" пов'язують ці дії "мобілізацією 2.0". Співрозмовники ЗМІ в адміністрації російського президента повідомили, що окупанти готуються до повторного наступу на Харків. Водночас вони зазначили, що "ніхто не хоче перетворювати на другий Маріуполь" місто, а його збереження можливе лише в разі оточення, але "бракує 300 тис. рил".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...