Ставка на 300 тис. осіб: РосЗМІ повідомили, що міноборони РФ планує масовий набір в армію для повторного наступу на Харків

Міноборони країни-агресора РФ планує найближчим часом скерувати на війну проти України ще щонайменше 300 тис. осіб. Про це 22 березня написала "Верстка" з посиланням на чотири джерела в адміністрації російського президента й регіональних урядів, а також високопоставленого співробітника міноборони РФ, передають Патріоти України.

Зазначають, що насамперед російська влада сконцентрує увагу на резервістах, а також на громадянах, які перебувають у запасі.

Також, за даними "Верстки", на війну спробують скерувати строковиків, у яких спливає строк служби, котрих "уламуватимуть усіма способами" на підписання контракту.

Як зауважило видання, це пов'язано з тим, що темпи набору добровольців для війни в Україні значно знизилися. За словами одного зі співробітників пункту найму контрактників, із жовтня минулого року вони впали приблизно у 20 разів.

Але, як пише "Верстка", одним призовом резервістів і колишніх строковиків можуть не обмежитися. За інформацією ЗМІ, у Москві оборонні підприємства й бюджетні організації почали активно оформлювати броні для співробітників.

Окрім того, у військкоматах відновлюють роботу групи юристів і психологів, яких залучали до мобілізації восени 2022 року. Офіційно все це роблять у межах підготовки до планового весняного призову, проте джерела "Верстки" пов'язують ці дії "мобілізацією 2.0". Співрозмовники ЗМІ в адміністрації російського президента повідомили, що окупанти готуються до повторного наступу на Харків. Водночас вони зазначили, що "ніхто не хоче перетворювати на другий Маріуполь" місто, а його збереження можливе лише в разі оточення, але "бракує 300 тис. рил".

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...