Ставки дуже високі: Лукашенко готовий віддати Росії все, аби не потрапити під дуло Кремля, - ГУР

Глава Білорусі Александо Лукашенко продовжує маневрувати перед російським керівництвом й уникати прямої конфронтації з Україною, попри те, що його життя фактично перебуває під прицілом РФ, передають Патріоти України.

Як зазначив заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький в ефірі загальнонаціонального телемарафону, Білоруський диктатор усвідомлює, що є метою Росії. Він готовий віддати все, аби зберегти своє життя.

"Він готовий віддати все, що у нього є", – заявив представник ГУР.

У цьому контексті він прокоментував інформацію про те, що наразі на території Білорусі спостерігається передислокація зі складів зберігання техніки, зазначивши, що в ГУР також бачать ці переміщення.

За словами Скібіцького, на тлі боязні перед російськими спецслужбами Лукашенко готовий на багато що. Зараз він активно посилює власну охорону.

"У нього є сім'я, у нього є бізнес. І події, пов'язані з міністром закордонних справ (глава МЗС Білорусі Володимир Макей раптово помер у листопаді 2022 року. - ред.)... Він багато поміняв у своїй особистій охороні, посилив засоби безпеки. Він розуміє, що є однією з цілей Російської Федерації. І тому йому важко", – зазначив Скібіцький.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...