Ставки дуже високі: Масштаб російсько-української війни не дає жодній зі сторін виграти її однією операцією, - ISW

Українське вторгнення в Курську область, як і російські наступальні операції на сході України самі по собі не є вирішальними військовими операціями, які допоможуть виграти війну, вважають в американському Інституті вивчення війни (ISW), передають Патріоти України з посиланням на звіт ISW.

Як російським, так і українським силам не вистачає можливостей для проведення окремих вирішальних виграшних операцій, і замість цього вони повинні проводити кілька послідовних операцій з обмеженими оперативними цілями, які далеко не досягають перемоги, але в сукупності можуть досягти стратегічних цілей, зазначають автори дослідження "Україна та проблема відновлення маневру в сучасній війні" д-р Фредерік В. Каган і д-р Кімберлі Каган.

Вони вважають, що поки рано оцінювати наслідки та оперативне значення українського вторгнення в Росію та поточних російських наступальних зусиль на сході України. Більше того, значення цих операцій не виникатиме ізольовано, але вони матимуть значення, оскільки стосуватимуться серії наступних російських та українських кампаній.

Україна і Росія мають здатність створити глибокі оборонні позиції та резерви, які завадять будь-якій окремій кампанії досягнути стратегічних цілей війни до її кульмінації. Росія, на думку аналітиків, має достатньо бойової потужності, щоб прикрити свої кордони, якщо вона цього забажає, ціною досягнення інших цілей.

Росія та Україна зазвичай можуть створити оборонні позиції на деякій відстані в тилу та достатньо стабілізувати лінію фронту навіть у разі успішного проникнення.

"Отже, ефективний дизайн української та російської кампанії потребує продуманості та планування кількох послідовних операцій, кожна з яких визначає умови для наступної операції», - йдеться у звіті. Жодна зі сторін, вважають його автори, не може проводити послідовні операції без перерви. Водночас оперативні паузи або зниження оперативного темпу дають іншій воюючій стороні можливість змагатися та перехопити ініціативу.

ЗСУ блокують великий шматок Курщини - Forbes

вівторок, 20 серпень 2024, 9:32

Українські воїни в Росії намагаються ізолювати чималий шматок Курської області - понад 480 квадратних кілометрів - між українським кордоном і річкою Сейм. На це звертає увагу видання Forbes, зазначають Патріоти України. "Неясно, скільки ще мостів - пос...

Фредовичу вказали, хто він є: "Гарріс ніколи не кланятиметься перед Путіним, як це робив Трамп... жоден президент не повинен схилятися перед диктаторами", - Байден

вівторок, 20 серпень 2024, 9:08

Чинний президент США Джо Байден заявив, що ніколи не схилявся перед російським диктатором Володимиром Путіним, як це робив 45-й президент Дональд Трамп. Кандидатка від Демократичної партії Камала Гарріс також ніколи кланятиметься перед правителем Кремл...