"Ставки" дуже високі: Стало відомо, коли Рада голосуватиме за ринок землі

Розгляд земельного питання у Верховній Раді супрводжуєтся суперечками, але все ж депутати визначилися з датою голосування, передають Патріоти України.

Парламентарі зберуться 24 січня на позачергове засідання. За їх словами, це пов'язано не тільки з конфліктами між парламентськими фракціями, але і браком часу. "На цьому тижні ми розглянути дані документи не встигнемо", - відзначило джерело.

Варто відзначити, що напередодні під стінами Верховної Ради зібрався мітинг проти відкриття ринку землі. Учасники акції принесли з собою прапори з написами "Аграрний союз України" і "Асоціація фермерів і приватних землевласників".

Також на паркані навпроти входу в Раду мітингувальники розвісили банери з написами "Продамо землю - втратимо майбутнє!", "Ні - земельній мафії!" та інші.

Раніше міністр економіки Тимофій Милованов у ході публічного обговорення проекту закону про ринок землі заявив, що ціна продажу гектара в Україні не повинна бути нижче 25-30 тис. грн до 2030 року. Відповідно до фінальної версії законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення №2178-10, встановлюється мінімальна ціна на землю.

"Ця норма прописана як запобіжник від шахрайських дій відносно власників паїв. Шахраї не зможуть виманити у бабусі пай за гривню. До 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок не може бути менше їх нормативної грошової оцінки (25-30 тис. грн за гектар )", - сказав він 13 січня.

Крім того, придбати земельні ділянки після запуску ринку можна буде тільки по безналу: покупцеві потрібно буде надати документи про законність походження коштів, за які купується земля. Ці документи будуть перевіряти нотаріуси. Якщо походження коштів на покупку землі не підтвердять, операція стане неможливою.

Джерело: Апостроф

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...