Ставки високі: Зеленський хоче вирішити газовий конфлікт з Росією у вересні

Сісти за стіл і вирішити це питання у вересні, – Зеленський про Росію і газ

Україна хотіла б досягти домовленостей з російською стороною в питанні транзиту газу до офіційного завершення нинішнього контракту – вже у вересні. Таку позицію має команда президента Володимира Зеленського, про це він заявив на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС у понеділок, 8 червня, повідомляють Патріоти України.

"Наскільки мені відомо, планується продовжити цю розмову (про транзит газу – 24 канал) в грудні. Але це питання енергетичної безпеки України. Моя позиція і позиція нашої команди полягає в тому, що саме у вересні ми хочемо сісти за стіл і вирішити це питання", – сказав глава держави.

Про відновлення газових переговорів у вересні 2019 року заявлав і віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович. Водночас цього ж дня виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко наголосив, що Україна має готуватися до повного припинення транзиту російського газу з початку 2020 року.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...