Ставленики Іванішвілі прямують шляхом Путіна: ЄС попередив Грузію про наслідки у разі ухвалення закону про "іноагентів"

Високий представник Європейського Союзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель увечері у вівторок, 7 березня, застеріг владу Грузії від остаточного ухвалення закону про "іноагентів", який викликав масові протести. Про це йдеться у заяві Борреля, опублікованій на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

Боррель назвав ухвалення закону в першому читанні "дуже поганим розвитком подій для Грузії та її народу". Боррель зазначив, що закон у його нинішньому вигляді ризикує вплинути на громадянське суспільство та засоби масової інформації з негативними наслідками.

"Цей закон несумісний з цінностями та стандартами ЄС. Це суперечить заявленим цілям Грузії щодо вступу до Європейського союзу, яку підтримує переважна більшість громадян Грузії. Його остаточне ухвалення може мати серйозні наслідки для наших відносин", - наголосив Боррель.

Він також закликав Грузію підтримати свою прихильність до просування демократії, верховенства закону та прав людини.

Нагадаємо, 7 березня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект про прозорість іноземного впливу, який значною мірою успадковує російське законодавство про "іноагенти".

Як повідомлялося, під будинком парламенту відбувається масштабна акція протесту. Поліція застосувала силу та спецзасоби проти учасників мітингу.

Ухвалення законопроекту підтримує правляча партія Грузії, заявляючи, що він спрямований виключно на досягнення прозорості фінансування НУО та ЗМІ.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі у зверненні до мітингувальників у Тбілісі заявила про підтримку протесту і пообіцяла накласти на закон вето.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...