Ставили навіть вогнемети "Шмель-М": У СБУ розповіли, як удосконалювали морські дрони

Очільник Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю NV розповів, що Україна активно використовує проти армії Російської Федерації катери-камікадзе, які б’ють як по Кримському мосту, так і по інших ворожих кораблях, передають Патріоти України.

За словами Малюка, восени 2022 року СБУ вперше в бойових умовах протестувала безекіпажні катери-камікадзе, які у Севастопольській бухті влучили в два фрегати Чорноморського флоту РФ — "Адмірал Макаров" та "Адмірал Ессен". Водночас Росія визнала тільки удар по тральнику "Іван Голубець".

Удари було здійснено на той час невідомими дронами, і цей удар став поштовхом до удосконалення морських дронів-камікадзе. Фахівці зрозуміли, що бойової частини тодішніх катерів-камікадзе, які використали, було замало для проведення результативних операцій на морі.

Дрони продовжили вдосконалювати, навіть встановили на корпусі два реактивні вогнемети підвищеної дальності Шмель-М. Були й інші ноу-хау, деталі яких в СБУ поки що не розкривають.

"Морські безпілотники — це унікальний винахід Служби безпеки України. Жодна з приватних компаній не бере участі. Нещодавно за допомогою цих безпілотників ми успішно уразили Кримський міст, БДК "Оленегорский Горняк" і танкер "SIG", — сказав Малюк в коментарі CNN.

Він додав, що над розробкою цих дронів і їх виготовленням працює колектив СБУ, якому допомагають цивільні інженери та айтішники. Західні партнери не беруть участі в проведенні цих спецоперацій, але активно переймають унікальний досвід СБУ. "Ми працюємо над низкою нових цікавих операцій, зокрема в акваторії Чорного моря. Обіцяю, це буде захоплюючим, особливо для наших ворогів", — сказав Малюк.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Є шанси на перемогу? Підтримка Гарріс американцями з початку місяця зросла на 11 пунктів, - опитування WSJ

субота, 27 липень 2024, 21:46

Підтримка Гарріс серед зареєстрованих виборців різко зросла з 35% на початку місяця до 46%, що на 11 пунктів вище, ніж раніше, однак Трамп все ще попереду. Про це інформує The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Згідно з новим опитуванням,...