Стажувався у Москві: У Херсоні затримали посадовця ОВА, який працював на окупантів (фото)

Служба безпеки України затримала у Херсоні чинного посадовця обласної військової адміністрації, який під час окупації міста працював на росіян та їздив на стажування до Москви, інформують Патріоти України.

Як повідомляє СБУ, у період тимчасової окупації Херсона чоловік добровільно погодився увійти до створеного росіянами "головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області" та став "старшим експертом відділення бухгалтерських і фінансово-аналітичних експертиз експертно-криміналістичного центру".

На цій "посаді" колаборант відповідав за підготовку так званих експертиз фінансової діяльності підприємств, які загарбники використовували для фабрикування справ проти патріотично налаштованих власників українських компаній. За даними слідства, під час роботи на окупантів чоловік їздив до Москви на "курси підвищення кваліфікації".

"Після визволення обласного центру фігурант спочатку "заліг на дно", а згодом знову влаштувався до місцевої ОВА. Втім, співробітники СБУ викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків за адресою його проживання правоохоронці знайшли роздруковані закони, накази та інструкції МВС РФ щодо підготовки судових експертиз та документи, які підтверджують його стажування в Москві.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Суд взяв колаборанта під варту без альтернативи внесення застави, йому загрожує до 15 років тюрми.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...