Стефанчук відповів, коли Рада може звільнити Безуглу з посади заступниці голови Комітету з нацбезпеки

Верховна Рада зможе внести до порядку денного і розглянути відкликання народної депутатки Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки тільки після відповідного рішення погоджувальної ради депутатських фракцій і груп. Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передають Патріоти України.

Він нагадав, що порядок денний кожного пленарного засідання ВР колективно формує погоджувальна рада. А голова Верховної Ради не бере участі в цих голосуваннях.

"Сьогодні (10 січня) на засіданні погоджувальної ради жодна з фракцій не поставила питання про внесення до порядку денного постанови. Тому коли на погоджувальній раді буде ухвалено рішення внести це або будь-яке інше питання до порядку денного, його буде винесено на розгляд. Тільки так", – пояснив спікер ВР.

Водночас Стефанчук наголосив, що, незважаючи "на своє ставлення до пані Мар'яни", яка системно критикує і його в соцмережах, він зобов'язується діяти винятково в межах, визначених регламентом Верховної Ради.

Спікер наголосив, що "криками, блокуванням трибуни або політичними гаслами це питання (звільнення Безуглої. – Ред.) вирішене не може бути".

Водночас Стефанчук очікує і висловлення позиції від фракції "Слуга народу", оскільки Безугла є представницею саме цієї політсили.

На думку спікера, 10 січня погоджувальна рада "правильно розставила пріоритети та сконцентрувалася під час формування порядку денного на питанні підтримки військових і виконанні наших зобов'язань перед Європейським Союзом".

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...