Стефанішина розповіла, коли можуть розпочатись переговори щодо вступу України до ЄС

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що переговори про членство України в ЄС можуть розпочатися у 2023 році, передають Патріоти України.

"Ми підготували майже 6 тисяч відповідей на запитання і ми це робили разом з ЄС. Тому що всі реформи, які ми робили, ми робили спільно на виконання Угоди про асоціацію. Тобто розуміння України дуже велике. Тому певні процедури — такі як скрінінг, оцінка ринків, законодавство — це не те, що потребуватиме років, а це вже робота, яку треба оформити", — прокоментувала Стефанішина.

За її словами, абсолютно реалістично перейти до перемовин після всіх оцінок вже в 2023 році. Крім цього, більша ясність щодо початку перемовин з’явиться під кінець 2022 року, коли зберуться на зустріч президенти ЄС і України. 23 червня Єврорада опублікувала своє рішення про надання статусу кандидата в члени Євросоюзу Україні та Молдові.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: