Стерильне Х*йло: Перед приїздом Путіна на цвинтарі жертв блокади Ленінграду дезінфіковували кучугури снігу, навіть 100-літніх ветеранів виперли за ворота, - ЗМІ

Здається найогидніший диктатор Європи боїться всього навколо себе, крім крові


Цьогоріч покладання вінків президентом РФ Володимиром Путіним на Піскарівському цвинтарі в Петербурзі до 78-их роковин зняття блокади Ленінграда (27 січня) супроводжувалося безпрецедентними заходами безпеки, зазначають Патріоти України

Звичайних людей, переважно ветеранів та цивільних "блокадників", які приїхали на Пискарівку, не пускали за ворота близько двох годин, відеокамери на території меморіалу заклеїли скотчем, а снігові кучугури чимось обробили. Підготовку Піскарівки до приїзду Путіна описала "Нова газета".

До цього Путін два роки на річницю зняття блокади Ленінграда до міста на Неві не приїжджав. І раніше бувало, що 27 січня громадян, які приїхали на Пискарівку, не пускали, поки не пройде офіційна програма. Цього ж року пускати людей на Пискарівку почали близько половини другої, коли Путін поїхав, але багатьом довелося прочекати близько двох годин на морозі, тож слова речника Кремля Дмитра Пєскова, що люди чекали не більше 10 хвилин, не відповідають дійсності.

Нинішній візит Путіна відрізнявся від попередніх, наприклад, Путін йшов цвинтарем зовсім один. Підставку для вінка відсунули подалі від скульптур, на вході були встановлені рамки металошукачів та металевий паркан на протилежному боці проспекту Нескорених, вже зранку біля цвинтаря перестав зупинятися громадський транспорт.

Читайте також: Віталій Портников: Війни може і не буде, але шантаж буде

Камери відеоспостереження заклеїли звичайним малярським скотчем. Звукорежисеру, який за зображеннями з камер біля монумента визначає, коли саме слід включати, залишили "невелике віконце", щоб він бачив тільки ту точку, в яку підійде Путін.

Що ж до кучугур - то приблизно за пів години до візиту Путіна приїхала спецмашина, звідти вийшли люди, обробили чимось кучугури та поїхали.

"Сніг раніше ніколи не обробляли", - наголошує видання із посиланням на слова очевидців.

При цьому тих осіб, які несли вінки, привезли з Москви, де вони два тижні були на карантині. Їхали вони на Пискарківку спеціальним автомобілем.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...