Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

Віталій Грушевський

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувала диверсії на українській залізниці. Ім'я екснардепа назвали на порталі "Телеграф", передають Патріоти України з посиланням на.

Журналісти отримали інформацію від неназваних джерел у правоохоронних органах. Співрозмовники заявили, що один з членів угрупування — саме Віталій Грушевський. Джерело "Телеграф" не навело жодних доказів на користь цієї версії. В СБУ офіційно не підтвердили цю інформацію.

Віталій Грушевський — 53-річний український політик, родом із Миколаївщини. На виборах 2012 року жителі мажоритарного округу №101 у Кіровоградській області обрали його народним депутатом. Обрання — від "Партії регіонів", як вказано на порталі Верховної Ради. Під час подій Євромайдану та Революції Гідності політик підтримав "диктаторські закони", які суттєво обмежували свободу слова в Україні. Після 2014 року Грушевський один раз виступив на підтримку Майдану, потім — у вишиванці з'явився у ефірі російського пропагандиста Володимира Соловйова, нагадали на порталі "Телеграф". Після 2015 року якоїсь активності фігуранта у мережі не відшукалось, свідчить гугл-пошук.

Замах на Гордона — що відомо

Зазначимо, 3 вересня пресслужба СБУ повідомила про викриття агентурної мережі російських спецслужб. Мережа діяла в Києві, складалася з чотирьох осіб. Один з членів дійсно був екснардепом із "Партії регіонів", ішлось у заяві відомства. Ця людина виконувала функції куратора. Інші фігуранти — це постачальник вибухівки, виконавець підриву, спостерігач. Завдання угруповання — диверсії на "Укрзалізниці". ФСБ РФ вимагала підірвати колію на Київщині, якою перевозилася військова техніка Сил оборони. Перед цим вони виконали вже одну диверсію — підірвали колію на Полтавщині. На одному зі скриншотів, опублікованих СБУ, — прохання простежити за будинком Гордона і обіцянка відправити гроші на картку.

Замах на Гордона, скриншот, листування, ФСБ

Правоохоронці опублікували фото підозрюваних, яких затримали у момент підготовки чергового злочину. Усі фото заблюрені, тому невідомо, чи є серед них Грушевський. Видання "Вечірній Київ" заявило з посиланням на власні джерела, що ідеться про політика, згаданого у ЗМІ. Водночас вони показали фото можливого підозрюваного — це чоловік у синій сорочці.

Замах на Гордона - фото можливого підозрюваного

Дмитро Гордон висловив припущення щодо того, хто може бути замовником замаху на його життя. Згідно з припущеннями журналіста та ведучого, замовник — сам президент РФ Володимир Путін.

США можуть надати Україні далекобійні ракети? У Пентагоні пояснили свою позицію

четвер, 5 вересень 2024, 0:30

Політика США щодо обмежень на використання наданої ними зброї для ударів углиб російської території залишається незмінною. Про це на брифінгу у вівторок, 3 вересня, повідомив речник Пентагону, бригадний генерал Патрик Райдер, передають Патріоти України...

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...