"Стягують максимальну кількість ресурсу": Експерт розповів про ситуацію біля Авдіївки


Росія концентрує велику кількість людей та техніки біля Авдіївки, однак військової доцільності у цьому кроці немає. Про це заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, ситуація навколо міста дуже складна, окупанти намагаються сконцентрувати біля Авдіївки підрозділи, які мають стосунок до декількох загальновійськових армій.

Оглядач відзначає, що російські сили перетягують з Луганської області."Крім тих засобів, які вони використовують для постійного обстрілу Авдіївки, вони ще й концентрують гіпертрофовано максимальну кількість людського ресурсу", - додав він.

Коваленко каже, що такі дії були б доцільними, якби Авдіївка зараз була серйозною загрозою для Донецька. "Авдіївка - це досить ефективний трамплін для звільнення Донецька. Але справа полягає в тому, що найближчим часом мови про операцію зі звільнення Донецька не може йти", - сказав експерт.

Він вважає, що російські операції є наслідком політичного рішення, частиною пропагандистського кроку, щоб показати, що окупанти здатні йти в наступ.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...