Стягують сили: РФ готує нові спроби великих штурмів на Куп'янському напрямку, - військовий

Збройні сили Російської Федерації не мають жодних територіальних успіхів на Куп'янському напрямку на Харківщині останнім часом. Метою противника є захоплення лівого берега річки Оскіл. Про це в ефірі "Еспресо" заявив заступник командира батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр Олесь Маляревич, передають Патріоти України.

За його словами, російські окупанти попри свої втрати йдуть до цієї цілі.

"В останні дні вони не мали жодних територіальних здобутків. Моя особиста думка, що противник готує нові спроби великих штурмів. А поки що діють невеликі ворожі групи, які намагаються пройти зліва чи справа піхотою, десь одним БМП. Все це ми спостерігаємо, ведемо розвідку, відпрацьовуємо по тому, що бачимо", — розповів Маляревич.

Він також додав, що засоби радіоелектронної боротьби противника постійно знищуються, а не лише подавляються, адже це важливий елемент для успішних дій українських підрозділів.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...