Стягують сили: Росіяни передумали наступати на "дорогу життя" і зосередилися на взятті Покровська, - BILD

Російські окупанти призупинили на Донеччині наступ на "дорогу життя", зосередившись на взятті Покровська. Про це пише німецьке видання BILD, передають Патріоти України.

Зазначається, що після захоплення окупантами Авдіївки, вони почали наступати далі на північний захід і загрожувати автотрасі T0504, яку називають "дорогою життя", оскільки це основний шлях постачання підрозділів Сил оборони, які обороняють Часів Яр. Безпосередньо до траси росіянам залишилося лише 5 км через село Воздвиженка.

Втім, ЗСУ збудували там міцну оборону та успішно стримують ЗС РФ. Тому росіяни відмовилися від наступу на північ на трасу, а натомість просуваються на захід на Покровськ, через який проходить T0504. Окупанти наблизилися до міста на відстань у 14 км: взяли села Лисичне та Іванівка, а також увійшли до Гродівки.

"У напрямку з-під Новоолександрівки росіяни вже кілька місяців не просуваються. Там українці збудували дуже гарну оборону. Проте територія на захід була зайнята протягом останніх 4-6 тижнів. Там вони просуваються у напрямку до Покровська, наступного важливого міста. Якщо у них не вдається перерізати важливу для логістики трасу на Часів Яр, тоді досить захопити сам Покровськ. Тому що траса стане неважливою, якщо саме місто впаде", — вважає експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що на Покровському напрямку наші захисники зупинили 54 штурмових і наступальних дії у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Єлизаветівка, Зелене поле, Малинівка, Гродівка, Желанне, Скучне, Калинове, Птиче і Карлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки, також, район цього населеного пункту піддався бомбардуванню трьома КАБами.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...