Стільки навіть на медицину не давали: На виплату "восьми тисяч Зеленського" витратять "левову частку" залишків коронавірусного фонду, - "слуга" Третьякова

Парламентський комітет рекомендував Раді включити до порядку денного президентський законопроект про підтримку бізнесу в карантин.

Щоб виплатити одноразову допомогу у 8 тисяч до двох мільйонів громадян, які постраждали через карантин, необхідно близько 15 млрд грн з фонду боротьби з коронавірусом. Про це заявили представники Кабміну на засіданні комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, передають Патріоти України.

"У разі введення, виплати будуть здійснюватися за допомогою державного онлайн сервісу Дія, за заявою громадянина", - йдеться в повідомленні. Комітет рекомендував парламенту включити законопроект до порядку денного сесії, скоротити термін подачі альтернативних до нього законопроектів, а також терміни розгляду документа в першому читанні.

"Це вкрай важливий та амбітний проект. В Україні ще не було такого, щоб держава за два-три тижні компенсувала втрати 1,5-2 мільйонам громадян електронним способом. Ми зможемо не тільки розірвати ланцюжок захворюваності за допомогою впровадження локдауну, але і допомогти тим домогосподарствам, хто цього потребує, зустріти достойно Новий рік", - заявила глава комітету Галина Третьякова.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...