Стільки жодна економіка не витримає: Історик назвав цифри, які будь-кому допоможуть зрозуміти, чому зник СРСР

Блогер, журналіст та історик Павло Бондаренко пише у себе в Facebook, що час від часу в певних колах виникає питання: "чому впав і зруйнувався Радянський Союз?" Насправді відповідь на це питання дуже проста і зрозуміла: СРСР не міг не впасти.

Павло Бондаренко зазначає, за його підрахунками тільки після Другої світової війни СРСР побудував 125 тисяч танків. Крім як мінімум 30 тисяч Т-34, але важко навіть приблизно встановити кількість вироблену в СРСР та в країнах «соціалістичного табору».
Історик пише, для порівняння: США, Великобританія, ФРН, Франція, Японія, Китай і Індія за цей період разом виробили 87984 танки. Тобто, навіть без урахування Т-34 Радянський Союз наклепав майже в 1,5 рази більше танків, ніж інші країни світу разом узяті. Тільки стали на ці чудовиська пішло понад 5 мільйонів тонн.
І ось далі конкретне питання: ну, а, що ж, крім танків? Яка економіка здатна таке витримати? Тим більше - радянська економіка неефективна, уражена корупцією, приписками і бюрократизмом. На ці уточнюючі питання відповідь всім давно зрозуміла, оскільки з економікою в Радянському Союзі були погані справи і люди виживали, як могли.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...