Столтенберг підтвердив майбутнє членство України в НАТО попри шантаж Росії

Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним. Альянс буде і надалі підтримувати Україну на цьому шляху, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"Ми дотримуємося рішення, яке ми зробили щодо членства України. Я був присутній на саміті НАТО в Бухаресті, коли ми вперше оголосили таке рішення. Ми підтримуємо Україну на її шляху до членства та до євроатлантичної інтеграції, у проведенні реформи, боротьбі з корупцією, модернізації її безпекових та оборонних інституцій", – заявив Столтенберг.

Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу НАТО нових країн-членів.

"Росія не має будь-якого права втручатися в цей процес. Україна є суверенною незалежною державою, і, як будь-яка суверенна та незалежна держава, має право обирати власний шлях, включаючи те, частиною якої структури з безпеки вона хоче бути. Тож це виключне питання для України та 30 союзників - вирішувати, коли Україна буде готовою приєднатися до Альянсу", – пояснив Столтенберг.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував на важливості надання Україні плану дій щодо членства в НАТО.

6 лютого в Брюсселі під час прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО і надають їй практичну допомогу в здійсненні реформ для наближення до стандартів, досягнення яких є умовою для членства в організації.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...