Столтенберг спрогнозував, скільки триватиме війна, та закликав гарантувати Україні перемогу

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в інтересах усіх держав-членів блоку, щоб Україна перемогла у війні з Росією як суверенна країна. Водночас він наголосив, що недооцінювати РФ не можна - держава-агресорка з 2014 року доводить свої прагнення вести агресивні дії проти України. Тому Столтенберг закликав партнерів бути готовими до того, що Київ потрібно буде продовжувати підтримувати довгостроково, передають Патріоти України.

Генсек Північноатлантичного альянсу нагадав, що війна в Україні розпочалася не 2022 року, а 2014-го. Ще з того часу російські окупанти доводять, що будуть продовжувати нападати на Україну. Тому він наголосив, що основний меседж партнерам по НАТО та Контактній групі у форматі "Рамштайн" полягає в тому, що треба бути готовими "до довгострокових заходів, щоб підтримувати Україну".

Спрогнозувати, коли саме може завершитися розпочата Росією війна в Україні, він відмовився, зазначивши, що всі війни є непередбачуваними. Також Столтенберг зазначив, що Альянс зі свого боку й надалі стоятиме поруч з Україною, оскільки перемога російського диктатора Путіна буде трагедією для українського народу. Крім того, це є великою небезпекою для союзників по НАТО. "Моє послання союзникам по НАТО у тому, що в наших інтересах гарантувати, що Україна переможе", – зауважив генсек.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...