Столтенберг заявив про "падіння Бахмута" найближчим часом, у Міноборони України відреагували

У Міністерстві оборони України прокоментували заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга, який заявив про "падіння Бахмута" найближчим часом. В оборонному відомстві зауважили, що потрібно довіряти лише військовим, а не прогнозам. Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону 8 березня, передають Патріоти України.

"Тому що це (воєнні дії – ред.) завжди динаміка. І завжди можуть бути обставини, які ми з вами не можемо прорахувати та передбачити. Відповідно, експертних думок зараз дуже багато, але ми бачимо по ситуації – скільки не пророчили, що там буде, поки що Бахмут стоїть", – заявила Ганна Маляр.

Коментуючи слова генсека НАТО, що Россія перекидає ще більше військ у район Бахмута, посадовиця наголосила, що українська армія виснажує ворога і буде продовжувати це робити. "І для нас дуже важливо виснажувати ворога, тому воно все має свій сенс. І в цій ситуації я закликаю довіряти тільки військовим", – сказала заступниця міністра оборони.

Що сказав Столтенберг про Бахмут

Нагадаємо, у середу, 8 березня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час своєму виступі поза межами зустрічі міністрів оборони ЄС у Стокгольмі припустив, що Бахмут може бути захоплений російськими військами найближчими днями.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...