Столтенберг заявив, що постачання зброї може дати ЗСУ можливість повернути контроль над Донбасом

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що постачання західної зброї може дати Збройним силам України можливість повернути контроль над усім Донбасом. Він відзначив мужність, із якою українці захищаються від російських окупантів. Про це дипломат сказав в інтерв'ю BILD, відповідаючи на запитання, скільки ще Україна зможе протистояти РФ, передають Патріоти України.

На його думку, в Кремлі навряд чи зважаться на застосування ядерної зброї, але світу треба бути готовим до затяжної війни. "Хоча бої на Донбасі ведуться РФ із наростаючою жорстокістю, українські солдати чинять мужній опір. З більш сучасним озброєнням зростає ймовірність того, що Україна знову зможе витіснити путінські війська з Донбасу", – висловив переконання Столтенберг.

Йому вказали, що Німеччина й інші західні держави за жодних обставин не хочуть ставати учасниками війни, і запитали: "Чи є ризик ескалації, якщо НАТО надто втрутиться?". На це генсек Північноатлантичного альянсу сказав, що вони продовжуватимуть підтримувати Україну в її самообороні, але "не будуть частиною конфлікту".

"Ми допомагаємо країні, але солдатів НАТО в Україну посилати не будемо. Ми зміцнили власну оборону, направивши 40 тисяч військовослужбовців під командування Альянсу. Ми охороняємо його територію на суші, морі та в повітрі. Це чіткий сигнал Москві, щоб не було непорозуміння щодо нашої готовності", – пояснив дипломат.На його думку, не варто боятися путінських ядерних бомб. На сьогодні Захід не бачить вищого рівня готовності в ядерних силах РФ.

"Проте брязкання ядерною зброєю з боку Росії є небезпечним і безвідповідальним. Путін повинен знати, що ядерну війну не можна виграти і ніколи не можна вести. Наш чіткий сигнал Росії: НАТО захищає всі держави-члени", – відповів Столтенберг.

Він визнав: світ має бути готовим до того, що розв'язана Кремлем війна проти України може затягнутися на роки. Тому, наголосив дипломат, партнери не повинні припиняти підтримувати Київ.

"Навіть якщо витрати високі не лише на військову підтримку, а й через зростання цін на енергоносії та продовольство. Адже це не йде в жодне порівняння з тією ціною, яку українцям доводиться платити щодня багатьма життями. І якщо Путін дізнається із цієї війни, що він може просто продовжувати, як він це робив після війни 2008 року в Грузії та окупації Криму в 2014-му, то ми заплатимо набагато вищу ціну", – підкреслив генсек НАТО.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...