Столтенберг застеріг Москву і Мінськ від дестабілізації на східному фланзі Альянсу, наголосивши, що НАТО готовий захищатися

Взаємодія Російської Федерації і Білорусі останнім часом викликає серйозне занепокоєння у Північноатлантичному альянсі. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю німецькому тижневику Welt am Sonntag, зазначають Патріоти України.

Політик наголосив, що країни-члени НАТО "всерйоз стурбовані" тісною взаємодією між президентами Володимиром Путіним і Олександром Лукашенком, яка спостерігається останніми місяцями.

Водночас, за його словами, Білорусь стає "все більш залежною" від Росії.

Столтенберг застеріг Москву і Мінськ від дестабілізації ситуації на східному фланзі Альянсу, підкресливши, що НАТО готовий захищатися.

Генсек Альянсу також вказав на зростаючу активність у відносинах між Росією і Китаєм, які, як він вважає, "все тісніше співпрацюють як у політичному, так і у військовому планах".

Столтенберг звернув увагу, що Москва і Пекін все частіше координують свої дії в міжнародних організаціях, зокрема в ООН, а також "проводять спільні військові навчання, далекі польоти бойових літаків і морські операції, інтенсивно обмінюючись досвідом у сфері озброєнь і контролю над інтернетом" .

"Це - новий вимір і серйозний виклик", підкреслив він.

Як повідомлялося, "агресивні дії Росії" і міжнародні зміни у сфері безпеки, пов'язані з посиленням Китаю, стануть однією з важливих тем обговорення на саміті НАТО 14 червня. У ньому візьме участь президент США Джо Байден.

Як очікується, учасники саміту також обговорять ситуацію в Білорусі.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...