Стосується всіх чи лише добровольців? Веніславський уточнив, як українці можуть обрати підрозділ для служби в обхід ТЦК

В Україні ухвалено нову постанову Кабінету міністрів, яка спрощує процес мобілізації та дозволяє військовозобов'язаним обирати конкретний підрозділ для служби. Це нововведення спрямоване на вирішення проблеми, коли військові частини втрачали необхідних фахівців через втручання ТЦК, передають Патріоти України.

Деталі нового підходу пояснив представник парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський. Про це він сказав у коментарі OBOZ.UA.

Згідно з новою постановою, військовозобов'язані на момент отримання повістки можуть самостійно звернутися до командування обраної військової частини.

Примітно, що зміни не обмежуються лише добровольцями. Постанова стосується всіх військовозобов'язаних, які можуть бути мобілізовані.

Вас може зацікавити:Українцям хочуть"заморозити" мінімалку: до чого призведе таке рішення та скільки насправді мають платити

Вас може зацікавити:У багатьох містах України зникли горобці: чому орнітологи б'ють на сполох

"Йдеться не зовсім про добровольців, а загалом про військовозобов'язаних, які можуть бути мобілізовані. На момент отримання повістки вони можуть звернутися до командування конкретної військової частини, і, якщо вони влаштовують військову частину, командир самостійно направляє їх на ВЛК. І після отримання висновку зараховує їх до штату цієї частини саме як мобілізованого. Тому що прийняти на військову службу до конкретної військової частини за контрактом можна було й раніше", – пояснив Веніславський.

Раніше військовослужбовців могли "перехоплювати" працівники ТЦК навіть після того, як їх уже запросила конкретна частина. Прийняття цієї постанови усуває таку правову колізію. Тепер, якщо військовозобов'язаний вже домовився із командуванням частини, ТЦК більше не має права втручатися в цей процес.

Макрон опублікував відео з тренування бригади Анни Київської, котру Франція тренує та озброює для ЗСУ

середа, 9 жовтень 2024, 19:05

Французький президент Емманюель Макрон оприлюднив кадри з тренувань української бригади Анни Київської, яка зараз проходить навчання на території Франції. Відео французький лідер опублікував на платформі X у середу, 9 жовтня, передають Патріоти України...

Найчастіше у Telegram-каналах: Спецслужби РФ свідомо вербують дітей для підпалів автомобілів ЗСУ і будівель ТЦК

середа, 9 жовтень 2024, 17:49

Російські спецслужби свідомо масово вербують неповнолітніх українців для підпалів автомобілів військовослужбовців ЗСУ і будівель територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Україні. Про це йдеться в розслідуванні "Схем" (проєкт "Рад...