Стосунки ПЦУ з Московським патріархатом зайшли у ще більш глухий кут. УПЦ МП подає себе як єдину канонічну церкву України, всі інші для них навіть не не християни, - Євстратій (Зоря)

Стосунки Православної церкви України (ПЦУ) з Московським патріархатом зайшли в глухий кут. УПЦ (МП) подає себе як ексклюзивну канонічну церкву і нехтує статусом інших церков. Про це заявив архієпископ Євстратій (Зоря), повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

Порівняно з 2018-19 роками церковна ситуація в чомусь покращилася, в чомусь залишилася незмінною, а в чомусь – навіть погіршилася.

"Ще більше в глухий кут зайшли відносини з Московським патріархатом, який зайняв абсолютно деструктивну позицію глухого несприйняття реальності. Вони глухим запереченням зустрічають всі ініціативи, подають себе як ексклюзивну канонічну церкву, а всі інші – не те що не партнери, а навіть не православні і не християни", – сказав Євстратій.

Великий промах: Фортифікацію треба будувати так, як росіяни побудували "лінію Суровікіна", - експерт

понеділок, 20 травень 2024, 18:42

Якби Україна побудувала лінію оборони так, як це зробили російські окупанти, "це було б дуже непогано". Про це "Еспресо" сказав ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман. У цьому контексті він нагадав так звану "...

Квитки в пекло: Прикордонники показали, як вночі знищують росіян на Сіверському напрямку (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 18:30

Сили оборони України на Сіверському напрямку в нічний час доби знищили групу росіян. Цей процес вдалося зафіксувати на відео. . Зазначається, що це результат роботи прикордонників із бригади "Помста". "Добірка точних нічних скидів по окупантах", - пов...