Страйк на українському кордоні: В уряді Польщі назвали вимогу для скасування акції

Польща вимагає скасувати "транспортний безвіз" для українських перевізників, заявляючи про "недобросовісну конкуренцію". Про це сказав заступник міністр інфраструктури Польщі Рафал Вебер, передають Патріоти України.

"Ми очікуємо, що Європейська Комісія в рамках Спільного комітету, який має бути скликаний відповідно до ст. 7 Угоди Україна-ЄС про автомобільні перевезення, перегляне цю угоду (транспортний безвіс - ред.)", - заявив він.

Вебер звинуватив українських первізників у "недобпросовісній конкуренції, завойовують все більшу частку транспортного ринку, особливо в країнах, які межують з нею. За його словами, Польща представила достовірні дані ЄС, які свідчать про це.

"Зі 100 поїздок через польсько-український кордон 10 здійснюються польськими транспортними засобами, а 90 - українськими. До початку війни ці відносини були іншими. 35 поїздок здійснюється польським автотранспортом і 65 - українським. Тут ми маємо справу з недобросовісною конкуренцією. Тому потрібна реакція Єврокомісії", - розповів він.

Міністр додав, що Польща шукатиме підтримки ЄС для відновлення дозволів на проїзд українських перевізників до ЄС.

"Ми не можемо приховати це під килим, ми не можемо сказати, що все добре. Ми не заперечуємо проти того, щоб і надалі підтримувати Україну, ми є лідером на цьому фронті, але ми не можемо допустити, щоб усі заходи допомоги були проведені за рахунок польських компаній, в даному випадку польських автоперевізників", - наголосив Вебер.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...