"Страна на грани завершения своей истории": Загальноросійська спілка офіцерів виступили проти війни з Україною та закликали Путіна піти у відставку

Російська громадська організація офіцерів запасу та у відставці "Загальноросійські офіцерські збори" звернулася до влади РФ і співвітчизників, повідомляють Патріоти України з посиланням на текст звернення.

У документі глава "Загальноросійських офіцерських зборів" генерал-полковник у відставці Леонід Івашов закликав російське керівництво не застосовувати силу щодо України.

"Что сегодня угрожает существованию самой России и есть ли такие угрозы? Можно утверждать, что действительно угрозы - страна на грани завершения своей истории. Все жизненно важные сферы, включая демографию, устойчиво деградируют, а темпы вымирания населения бьют мировые рекорды". И деградация носит системный характер, а в любой сложной системе разрушения одного из элементов может привести к обрушению всей системы.

И это, на наш взгляд, главная угроза Российской Федерации. Но это угроза внутреннего характера, исходящая от модели государства, качества власти и состояния общества. И причины ее формирования внутренние: нежизнеспособность модели государства, полная недееспособность и непрофессионализм системы власти и управления, пассивность и неорганизованность общества. В таком состоянии любая страна долго не живет", - переконаний Івашов.

Він підкреслює, що зовнішні загози не настількі серйозні для РФ, тому "нагнетаемая вокруг Украины ситуация носит, прежде всего, искусственный, корыстный характер для некоторых внутренних сил, РФ в том числе".

У документі підкреслюється, що Україна отримала незалежність у 1991 році і відтоді має право на самовизначення.

Івашов впевнений, що застосування військової сили проти України "поставит под сомнение существование самой России как государства". На його думку, для нинішньої влади РФ, війна є тим засобом, який вирішить завдання утримання на якийсь час своєї "антінаціональної влади", щоб зберегти награбоване у народу багатство.

"От президента РФ мы, офицеры России, требуем отказаться от преступной политики провоцирования войны, в которой РФ окажется в одиночестве против объединенных сил Запада, создать условия для реализации на практике ст. 3 Конституции РФ ("Носієм суверенітету та єдиним джерелом влади в Російській Федерації є її багатонаціональний народ". - Ред.) и уйти в отставку", - пише Івашов.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...