"Страна рабов и палачей": "Катували слідчі, прокурори й вищі люди Путіна з Москви". Помилуваний політв'язень Литвінов розповів про свої муки в Росії

Помилуваний політв'язень Сергій Литвінов, якого 13 липня випустили з колонії Харкова, куди перед цим передали з РФ, розповів про катування в російських тюрмах, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Громадське". Литвінов пригадав, що його катували "люди Путіна" з Москви.

"Катували слідчі, прокурори й вищі люди, які перебувають у Москві в Путіна. Хочу сказати, що Путін – це нехороша людина. І катували, і знущалися, і принижували, і все, що можна було. Я нічого хорошого там так і не побачив, все було боляче і жорстоко", – розповів він.

Також українець подякував всім за підтримку. Додав, що планує повернутися додому до Рубіжного, а з квитком йому допомогли в українській колонії.

"Буду вдома працювати, як і раніше працював. З одягом допоміг адвокат, а з квитком — начальство колонії", – додав Литвінов.

Сергій Литвінов був затриманий російськими правоохоронними органами в районній лікарні в Ростовській області. Його звинуватили в масових вбивствах мирних жителів і зґвалтуваннях, які він нібито вчинив, перебуваючи в складі добровольчого батальйону Дніпро-1.

Коли адвокати зуміли довести, що "загиблих" мирних громадян ніколи не існувало, російські слідчі зняли з Литвінова звинувачення у військових злочинах, залишивши розбій.

У листопаді 2015 року кримінальне переслідування Литвінова було припинено, оскільки слідчі не знайшли достатньо доказів причетності українця до злочинів. Генпрокуратура Росії попросила вибачення у українця за переслідування за "вбивства" і "військові злочини".

2016 року один з районних судів Ростовської області засудив Литвінова до 8,5 року колонії суворого режиму. Він нібито влітку 2014 року в населеному пункті Станично-Луганського району Луганської області скоїв розбійний напад з автоматом Калашникова на громадянина РФ.

"Ми не збираємося": У ЗСУ відповіли на чутки про відведення з фронту танків Abrams

неділя, 28 квітень 2024, 10:56

У Збройних силах України спростували чутки про відведення американських танків Abrams з фронту. У війську зазначили що не мають наміру ховати від окупантів те, що "зазвичай примушує ховатися їх самих". Про це заявили бійці 47-ї окремої механізованої б...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...