Страшний сон нетривких режимів: У Малі військові заарештували президента і прем'єра

У Малі військові заарештували тимчасового президента країни Ба Ндау, а також главу уряду Моктара Уане. Їх обох доставили на військову базу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Associated Press. Опісля Організація об’єднаних націй (ООН) і міжнародне співтовариство закликали звільнити затриманих.

Раніше перехідний уряд Малі пішов у відставку, а тимчасовий президент доручив голові кабміну сформувати інший. Тож припускають, що арешт Ндау й прем'єра, ймовірно, став реакцією військових на оприлюднений раніше склад нового уряду.

Посольство США в столиці Малі Бомако закликало американців обмежити свої пересування. На вулицях міста почалися заворушення.

Місія ООН у країні, а також місцевий комітет із моніторингу перехідного періоду з членами міжнародного співтовариства засудили арешт тимчасових президента і прем’єр-міністра Малі. Було випущено спільну заяву, в якій наголосили: військові, що арештували Ндау та Уане, "нестимуть персональну відповідальність за їх безпеку".

Крім цього, вказується, що автори заяви підтримують перехідні органи влади, а міжнародне співтовариство засуджує будь-які примусові дії та відставки. Там попередили про прибуття делегація ECOWAS у Малі 25 травня. Місія ООН готова співпрацювати з нею для повернення до перехідного періоду в країні.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...