Страта бійців під Покровськом: Офіс генпрокурора заявив про встановлення імен більшості загиблих

В Офісі Генпрокурора повідомляють про встановлення більшості імен 16 українських полонених бійців, яких російські окупанти розстріляли на Покровському напрямку. Про це розповів керівник Департаменту війни Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов, передають Патріоти України.

За його словами, ідентифіковані 13 військовослужбовців із тих, які здавалися у полон у руки ворогу. "За фактом страти 16 бійців ми працюємо і встановили дані наших 13 військових, ще по трьох встановлюються дані, тому що немає доступу до військової частини", - повідомив він.

Також встановлено російський підрозділ, який може бути причетний до розстрілу. Щодо інформації про розстріл дев'ятьох українців 10 жовтня у Курській області, то за цим фактом теж встановлюють всі деталі злочину та підозрюють два російські підрозділи. "По ситуації на Курщині, де стратили дев'ятьох українських військових. Ми розуміємо, хто ці бійці. Зараз з’ясовуються деталі розстрілу наших військовополонених. Ми знаємо локацію, де це відбулося на Курщині, і відпрацьовуємо два російські підрозділи, які можуть бути причетні до розстрілу", - розповів він.

Керівник Департаменту війни наголосив, що у 2024 році суттєво зросла кількість страт військовополонених ЗСУ, а також значно погіршилися умови у місцях несвободи, що може свідчити про відповідні вказівки російської влади.

"Уже є певні рішення": Зеленський повідомив про посилення ППО

вівторок, 15 жовтень 2024, 21:07

На засіданні ставки верховного головнокомандувача 15 жовтня з питань енергетики обговорили формат посилення ППО України. Про це у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook ОП, розповів глава Української держави Володимир Зеленський, передают...

"Треба знижувати мобілізаційний вік до 18 років": У Зеленського розповіли про тиск із боку обох партій США

вівторок, 15 жовтень 2024, 20:55

Американські політики з обох партій тиснуть на президента Володимира Зеленського у питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко, передають Патріоти Ук...