Стратегічні кроки, вочевидь, будуть за кілька тижнів: У Defense Express оцінили перспективи дій ЗСУ на Курщині

Іван Киричевський, військовий експерт Defense Express, зазначив, що варто звернути увагу на місто Льгов у Курській області, контроль над яким дасть реальну можливість перерізати логістику росіянам на стратегічному рівні. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"16 серпня був буквально розбомблений міст в районі Глушкова на Курщині, що є дуже гарним прецедентом. Наша авіація бомбить об'єкти на території РФ, це вже було офіційно визнано. Тут ще виникає питання: де ми набрали керованих авіабомб, щоб бомбити територію РФ? Бо ж мова була про те, що ми від західних союзників начебто отримуємо лише 100-130 одиниць різних авіабомб на місяць, тому більше там не вижмеш, а власного озброєння у нас немає. А тут трапляються якісь дива, тобто в умовах переваги противника в повітрі наша авіація керованим авіаційним озброєнням б’є по російській інфраструктурі", - прокоментував військовий експерт Defense Express.

За його словами, удар по мосту через річку Сейм у Глушковському районі Курської області є важливим прецедентом, навіть якщо той автомобільний міст перерізав шлях до кількох сіл та створює проблему тактичному угрупованню російських військ.

"Якщо говорити про щось стратегічно важливе, то нам треба забути про місто Курчатов, але згадати про місто Льгов, яке є одним з двох логістичних вузлів на території Курської області. Там взагалі цікава конфігурація, бо на Курщині є 1500 км залізничних шляхів, але вони всі зводяться у два залізничні вузли – Льгов та Курськ. Відповідно, якщо ці два вузли, даруйте, розбомбити або взяти під фізичний контроль хоча б Льгов, то тоді всю залізничну мережу на території Курської області можна викреслювати. Бо там залізниця випадатиме як для російської армії, так і для експорту важливих товарів для Кремля, як-то зерно чи залізна руда, з чого потім беруть гроші на війну проти України. Якісь такі стратегічні кроки, вочевидь, там будуть, можливо, за кілька тижнів, щоб узяти те, що реально перерізає росіянам логістику на стратегічному рівні", - резюмував Іван Киричевський.

Пішли ва-банк: Росіяни провалили масовану атаку в напрямку Торецька: зазнаіши великих втрат

неділя, 18 серпень 2024, 17:54

Сьогодні, 18 серпня, зранку противник здійснив масовану атаку в районі населених пунктів Північне та Залізне Донецької області, передають Патріоти України з посиланням на Генеральний штаб Збройних сил України. "Російські окупанти за підтримки бронегруп...

Просто "кинули": Курським біженцям масово відмовляють в обіцяній Путіним допомозі

неділя, 18 серпень 2024, 17:40

Раніше російська влада обіцяла роздати біженцям разову допомогу в сумі 10 тис. рублів (близько 4600 гривень), передають Патріоти України з посиланням на російський паблік ВЧК-ОГПУ. Однак, як з'ясувалося, отримати гроші можуть тільки ті, хто потрапив у ...