Страту здійснили найманці ПВК "Вагнер": CNN знайшло ще одне відео з обезголовлюванням українських військових

За жорстокими стратами українських солдатів шляхом обезголовлення стоять найманці ПВК "Вагнер". У мережі з'явилися відео з тілами воїнів, у яких відрізані голови та руки, а також моторошний запис із відрізанням окупантами голови живому військовополоненому, передають Патріоти України.

Це далеко не виняткові випадки, "вагнерівці" обезголовлюють українських військовослужбовців не вперше і хизуються військовими злочинами у мережі. Про це пише CNN.

Видання нагадує, що минулого тижня в соцмережах було опубліковано два відео із обезголовленням українських солдатів. Причому події, зафіксовані на оприлюднених кадрах, не пов'язані між собою. Адже один із них, ймовірно, зняли нещодавно, а другий, враховуючи кількість зелені, знімався минулого року, можливо, влітку.

"Перше відео було розміщено в проросійській соціальній мережі 8 квітня. Воно вірогідно було зняте російськими найманцями з групи Вагнера і, схоже, показує обезголовлені трупи двох українських солдатів, що лежать на землі поряд із знищеною військовою машиною", – пише CNN.

За кадром змінений голос російською мовою заявляє, що "[бронеавтомобіль] підірвався на міні". Про тіла, що лежать на землі, найманець зі сміхом заявляє: "Вони вбили їх. Хтось підійшов до них. Вони підійшли до них і відрізали їм голови".

У мертвих солдатів також були відрізані руки. Видання констатує, що у коментарях до жахливого відео уточнюється, що воно нібито було знято в районі Бахмута, де вже багато місяців тривають запеклі бої і де активно задіяні "вагнерівці". Втім, CNN не змогло підтвердити локацію, де знімалися страшні кадри.

"Друге відео, яке було розміщене в Twitter і сильно розмите, схоже, було знято влітку, судячи з великої кількості рослин на землі. На ньому зафіксовано, як російський боєць ножем відрізає голову українському солдату. Голос, який звучить на початку відео, свідчить , що на момент початку жорстокого нападу жертва була ще жива", – пише видання.

У CNN процитували твіт глави Офісу президента України Андрія Єрмака, який незабаром з'явився після публікації відео, де він запевняє: "За все буде відповідь і відповідальність". При цьому українська влада назвала моторошні кадри "ще одним відео страти, опублікованим росіянами".

Водночас в Інституті вивчення війни 10 квітня констатували, що найманці ПВК "Вагнер" "за повідомленнями, продовжують скоювати військові злочини, обезголовлюючи українських військовослужбовців у Бахмуті". Підставою для такого твердження стало фото, опубліковане у російських соцмережах. На ньому зображено голову людини, насаджену на кілок. Стверджувалося також, що голова належала українському військовому.

В Інституті вивчення війни також заявили, що мають інформацію про схожі випадки у місті Попасна Луганської області, де на початку повномасштабного вторгнення також орудували "вагнерівці". Примітно, що у РФ вже почали звинувачувати у жорстоких стратах українців.

"Деякі проросійські акаунти в соціальних мережах припустили, що українські сили несуть відповідальність за обезголовлення, щоб приховати ідентифікацію. Це перегукується з аналогічною заявою, зробленою босом Вагнера Євгеном Пригожиним у січні після того, як його бойовики, мабуть, виявили тіла з відрубаними руками і головами неподалік від Бахмута", – пише CNN.

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...