"Страждає разом з народом": У Кабміні оприлюднили, яку офіційну зарплату отримав Шмигаль у травні

Українці задаються питанням, якщо таким "рядовим" слугам народу як народні депутати за впертими чутками доплачують у конвертах по надцять тисяч доларів на місяць, то невже топ-урядовці вимушені "жебракувати" на голих ставках, як і головний "Слуга народу"?

Зарплата прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля у травні 2020 року склала понад 46 тисяч гривень, а "чистими" після сплати податків він отримав 37,5 тисячі. Про це повідомили в секретаріаті Кабінету міністрів. Там уточнили, що розмір виплат згідно з "карантинними" нормами в голови уряду було обмежено 10 розмірами мінімальної заробітної плати (47230 грн). Суму, яка перевищувала цей поріг, було "зрізано", зазначають Патріоти України.

Скільки заробив Шмигаль

  • Фактично отримана зарплата – 37515 грн
  • Нарахована зарплата – 46602 грн, з них– посадовий оклад – 56100 грн;– відраховано у зв'язку з перевищенням розміру максимальної зарплати – 9497 грн.
  • Сплачено податків – 9087 грн, з них:– податок на дохід фізичних осіб – 8388 грн;– військовий збір – 699 грн.
Зарплата Дениса Шмигаля


Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...