Стріляти або не стріляти? У Міноборони розтлумачили наказ про нібито заборону відкривати вогонь у відповідь

Міністерство оборони роз'яснило питання виплати нової додаткової винагороди для військовослужбовців, які безпосередньо беруть участь в Операції об'єднаних сил на Донбасі, передають Патріоти України.

"Доплату ввели з 27 липня 2020 року", - повідомили в Facebook Оперативного командування «Схід». За словами міністра оборони Андрія Тарана, доплата здійснюється додатково до всіх виплат учасникам ООС, і введена відповідно до постанови КМ від 29 липня 2020 № 741. Відповідний же наказ Міністерства оборони від 16 вересня № 330, що визначає розмір додаткової винагороди і порядок її виплати, вступив в силу 25 вересня.
«За попередніми розрахунками Департаменту фінансів Міноборони, в липні-вересні 2020 року в якості додаткової винагороди військовослужбовцям буде виплачено близько 250 млн. гривень. На поточний 2020 рік необхідні кошти для виплати зазначеної винагороди Міноборони забезпечено», - повідомив міністр.
При цьому в міністерстві заявили, що наказ визначає розмір додаткової винагороди і порядок її виплати, але не встановлює правила і не регламентує режим припинення вогню на лінії зіткнення. «Будь-яке тлумачення умов цих виплат як "введення якихось штрафів" є абсолютно маніпулятивним і політизованим", - заявили військові.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...