Строки вже відомі: Україна отримає французькі радари для ППО

Французька компанія Thales поставить в Україну радар GM 200 для системи протиповітряної оборони. Поставка відбудеться вже в травні. Про це розповів генеральний директор компанії Партіс Кейн в інтерв'ю французькому виданню Le Journal du Dimanche, передають Патріоти України.

За словами Кейна, тривалі строки поставки пояснюються тим, що радарну установку спершу доведеться виготовити. Тільки після цього відбудеться відправка. РЛС Ground Master 200 являє собою трикоординатний радар середньої дальності дії. Це автономна установка, яка встановлюється на шасі вантажного автомобіля.

Радар може бути інтегрований в систему протиповітряної оборони з зенітно-ракетним комплексом SAMP/Т, який вже пообіцяли передати Україні.

Дальність виявлення повітряних цілей - до 250 км в режимі спостереження і до 100 км в режимі залучення.

Комплекс можна розгорнути з похідного в робоче положення за 15 хвилин, згорнутися і покинути місце – за 10 хвилин. Це забезпечує додаткову живучість радара.

Цифри лише ростуть: Російська армія втратила 3000 танків з початку повномасштабної війни, - Oryx

четвер, 9 травень 2024, 14:53

Втрати російської армії з 24 лютого 2022 року досягли 3000 танків. Про це повідомляє Якуб Яновський, який підраховує втрати ЗС РФ та ЗСУ на основі фото чи відео підтверджень. "Яка епічна поразка самопроголошеної військової наддержави", — заявив аналіти...

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій

четвер, 9 травень 2024, 13:54

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо звільнення Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. На його місце призначили Олександра Трепака. Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Патріоти України. "Звільни...