"Сценарій може бути такий": Мусієнко розкрив план російський військ щодо Покровська

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі Radio NV розповів, яку тактику росіяни використовують у Донецькій області, зокрема поблизу Покровська, передають Патріоти України.

«На покровському напрямку ворог намагається розвивати флангові операції, атакувати з флангів. Мета, як була, так і залишається, — це напівоточення з подальшою перспективою повного оперативного оточення міста Покровськ. Тому запеклі бої йдуть в районі Селидового, і в напрямку Мирнограду, з північного флангу», — зазначив Мусієнко.

Наразі, зауважує він, у РФ є незначні просування на цьому напрямку. Але додає, що цілі окупаційної армії залишаються незмінними:

«Можливо, до Різдва або Нового року створити загрози повного оточення Покровська, не заходячи в сам Покровськ».

Мусієнко також пояснив, чому Росія обрала саме таку тактику:

Читайте також: Російська наступальна операція, ймовірно, завершиться найближчими місяцями, - ISW

«Чому не зайдуть в Покровськ? Не зайдуть, тому що потрібно накопичити більше сил. Не заходять, тому що вважають, що не готові до серйозних міських і вуличних боїв саме в такому великому за розмірами населеному пункті. Тому сценарій може бути такий: створити флангові „клешні“, які будуть нависати над Покровським, а потім, коли ворог буде вважати, що вони накопичили достатньо сил, піти в цей наступ».

Подібну тактику, пояснює він, окупанти застосовували в Авдіївці. Щодо невеликих населених пунктів вони використовують іншу — заходять в місто, як це зараз сталося у Торецьку.

"Ми негайно атакуємо Санкт-Петербург та решту стратегічних об'єктах у радіусі 300 кілометрів": Польща та країни Балтії обіцяють рішучу відповідь на воєнну агресію РФ

субота, 12 жовтень 2024, 18:33

Військові керівництва країн східного флангу НАТО вважають реальною імовірність воєнної агресії РФ проти Польщі та Балтійських країн. Тому переконані, що мають бути готові негайно завдати удару у відповідь. . Як пише Bild, представник країн східного фл...

"Росія проїдає свою радянську спадщину": Аналітик спрогнозував, коли в армії Путіна почнуться великі проблеми

субота, 12 жовтень 2024, 18:19

Чисельна перевага Росії у війні проти України, ймовірно, почне знижуватися вже до кінця 2024 року. Росія зараз стикається з дуже серйозними труднощами на тлі великих втрат, передають Патріоти України з посиланням на Business Insider. "Перевага Росії н...